Moederdag

Het is bijna zover om je moeder in het zonnetje te zetten, op zondag 10 mei kun je dit met je zielenzaligheid doen. Als je denkt dat deze dag alleen commerciële poespas is, dan zal het je wellicht verbazen dat het al eeuwen bestaat. Zelfs al in de tijd van het oude Griekenland.

Voor de actieve kinderen: klussen, koken, schoonmaken
Er zijn meerdere manieren om je moeder te verwennen en je kunt zelf kiezen of je aan de commercie van het gebeuren mee wilt doen of dat je er geen cent aan gaat besteden. Kies je voor dit laatste, dan kun je natuurlijk denken aan het helpen met het huishouden. Ga haar hele huis schoonmaken, kook een uitgebreid diner, of lap die ramen eens. Of maak een rondje in en om het huis en herstel alles wat stuk is. Dit vergt echter wel veel energie van jou, en daar moet je maar net zin in hebben.

Voor de luie kinderen: trek je portemonnee open
Ben je te lui en word je al moe van bovenstaande ideeën? Dan valt er maar één ding te doen en dat is toch je portemonnee opentrekken. Je kunt het zo bont maken als je zelf wilt. Neem haar mee uit eten of ga samen met haar een kookworkshop volgen. Je kunt ook een mooie collage maken van foto’s met jou en je moeder. Of je houdt het eenvoudig en koopt parfum, chocolade, wijn of een sieraad. Hoe dan ook, Moederdag is maar één keer in het jaar en als ze het verdient, dan hoort ze eigenlijk elke dag in het zonnetje gezet te worden. Dus 10 mei, niet klagen maar lief zijn voor je moeder.

496625508_c597db9276_o

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *