Feestdagen 2014, een storm van verzuim

Jaarlijkse trend

Het is niet voor het eerst dat werkgevers zien dat er een stijging in het aantal ziekmeldingen is rond de feestdagen. Dat zal dit jaar niet anders zijn, er wordt zelfs gesproken van een hoger percentage dan ooit tevoren. Dit jaar komen er een aantal cyclische factoren samen die de ziekmeldingen zullen verhogen.

Verzuimfraude

Door de enorme drukte in de winkels rond de kerstdagen grijpen een hoop mensen de kans om ‘zwart’ bij te verdienen. Als vrouwlief een kledingzaak heeft is het maar wat handig als de man een dag komt helpen met dozen sjouwen. Dit rapporteert Recherchebureau Strongwood al 10 jaar lang gedurende de winterse perioden.

Verkoudheidsepidemie

Door de koude en natte feestdagen en stress op het werk is je weerstand verlaagd. Het gevolg is dat men eerder verkouden wordt. Gezondheidszorg NIVEL constateert dat er sinds begin oktober al sprake is van een verkoudheidsepidemie.

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *