Amazon huurt leger van 80.000 werkers in voor de feestdagen

Amazon

Het Amerikaanse e-commercebedrijf Amazon is gevestigd in Seattle. Het was een van de eerste bedrijven die goederen over het internet verkochten. Tegenwoordig doen zij het nogsteeds goed. Met de feestdagen in aantocht breidt de internet gigant het personeels-aantal uit tot 80.000 seizoenswerkers. Zij gaan werk verrichten in de distributiecentra in Amerika.

Vijftig centers

De 80.000 werkers gaan aan de slag in één van de ruim vijftig fulfillmentcenters en sortation centers verspreid over de Verenigde Staten. Een mooi vooruitzicht is dat er zeker 10.000 seizoenswerkers een vaste dienst krijgen aangeboden. Amazon betaald zijn werknemers dertig procent meer betaald dan bij andere retailers.

2013 en 2012

In 2013 werder er 70.000 extra krachten ingeschakeld. Het jaar daarvoor, in 2012, waren het er slechts 50.000.

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *