Japanners blijven thuis met de feestdagen

Zwakke Yen
Aziatische vliegtuigmaatschappijen zijn er niet blij mee, door de zwakke yen kiezen steeds meer Japanners ervoor om de feestdagen in eigen land te vieren dit jaar. Volgens Asia Nikkei Review is het aantal boekingen gedaald met 10 procent, zowel bij reisbureau’s als vliegtuigmaatschappijen.

Ebola
Japanners hebben dit jaar negen vrije dagen, van 27 december tot 4 januari. Er wordt ook gesproken over het mogelijke feit dat Japanners bang zijn om besmet te raken met het Ebola-virus. Echter worden de regionale vluchten naar China en Zuid-Korea het zwaarst getroffen, waar het virus niet aanwezig is.

30 Miljoen
Er reizen jaarlijks 30 miljoen Japanners tijdens de feestdagen naar zowel het buitenland als binnen in het land.

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *